علایم کبد چرب
آنچه در این مقاله میخوانید
کبد چرب چیست؟ انواع کبد چرب و دلایل ایجاد آن ها کدامند؟ علائم کبد چرب کدامند؟ انواع گریدهای کبد چرب. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از مشاوران ما مشاوره بگیرید.
به طور کلی بیماری کبد چرب یکی از بیماری های خاموش و بسیار شایع است که افراد زیادی به آن مبتلا میشوند. شاید شما هم به این بیماری ابتلا داشته باشید ولی در حال حاضر از ابتلا به آن آگاه نباشید؛ پس بهتر است علائم و نشانه های ابتلا به این بیماری خاموش را بشناسید و حداقل هر ۶ ماه یکبار با انجام آزمایش خون و هر ۲ سال یکبار با انجام سونوگرافی شکم و لگن؛ از سلامت خود اطمینان حاصل فرمایید.
کبد چرب چیست؟
کبد دومین اندام بزرگ بدن و سومین اندام مهم بدن بعد از مغز و قلب است. کبد بالای ۵۰۰ وظیفه در بدن دارد که از مهم ترین آن ها می توان به پردازش مواد مغذی دریافتی از غذاها و نوشیدنیهای مصرفی، حذف سموم و مواد شیمیایی از خون و بدن، تنظیم هورمون ها، و… اشاره کرد. کبد چرب یکی از شایع ترین بیماری های کبد است که در مراحل پیشرفته میتواند عملکرد کبد را به کلی مختل کند. چربی اضافی در کبد میتواند منجر به التهاب کبد، آسیب رساندن به کبد و ایجاد اِسکار (جای زخم) شود. در موارد شدید، جای زخم منجر به نارسایی کبد میشود.
بیماریهای کبد انواع متعددی داشته و هرکدام به نوعی به این اندام حیاتی آسیب وارد می کنند. کبد چرب یکی از شایع ترین بیماری های کبد است که به دلیل تجمع چربی در آن ایجاد میشود. کبد چرب که با نام استئاتوز کبدی نیز شناخته میشود، زمانی اتفاق می افتد که چربی در کبد تجمع پیدا کند.
وجود مقدار کمی چربی در این اندام طبیعی است. اما تجمع بیش از حد آن میتواند به یک مشکل اساسی تبدیل شود. اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شما چربی است احتمالاً به این بیماری مبتلا هستید. گاهی این بیماری را بیماری خاموش یا قاتل خاموش مینامند، به این دلیل که میتواند بدون علائم ایجاد شود و حتا تا مراحل حاد و نارسایی کبدی پیش رود.
شیوع این بیماری در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در کشورهای غربی، به طور فزایندهای در حال افزایش است و حدود ۵۰ درصد از مردم جهان را تحت تاثیر قرار میدهد. اما خبر خوب این است که این بیماری در مراحل اولیه یک بیماری برگشت پذیر است و با تغییر سبک زندگی و کمک به پاکسازی بدن قابل درمان است.
- آیا کانال به مخاطب مورد نظر من می رسد؟
- آیا کانال در بودجه بازاریابی شرکت من پایدار و مقرون به صرفه است؟
- آیا من می توانم موفقیت کانال را بسنجم؟
- آیا کانالهایی که من در نظر دارم با هم کار کنند تا پیام من را انتقال دهند؟
علائم کبد چرب:
در بیشتر موارد کبد چرب علائمی ایجاد نمی کند و فرد حتا تا زمان نارسایی کبد متوجه بیماری خود نمی شود و زمانی برای درمان مراجعه می کند که کار از کار گذشته و جز پیوند کبد راه دیگری باقی نمانده است. پس اگر شما جزو تعداد اندک افرادی هستید که بیش از ۳ علامت از علائم زیر را دارید، پیشنهاد می کنیم حتما برای انجام سونوگرافی شکم و لگن یا فیبرو اسکن کبدی مراجعه کنید تا قبل از پیشرفت بیماری بتوانید برای درمان آن اقدام کنید. علائم کبد چرب عبارتند از:
هیچ رازی برای موفقیت وجود ندارد. این نتیجه آمادگی ، کار سخت و یادگیری از شکست است.
- اختلال در خواب شبانه
- احساس خستگی و کسلی در طول روز
- نفخ معده
- رفلاکس معده (ترش کردن)
- یبوست
- داغی کف پا به خصوص در هنگام شب
- تلخی صبحگاهی و بوی بد دهان
- بوی بد عرق بدن
- احساس گزگز و بی حسی در دست و پا
- خارش پوستی در هر نقطه از بدن
- لکه های قهوه ای پوستی
- جوش در ناحیه کتف، پشت، و بازوها
- خال های قرمز روی سطح پوست (آنژیوما)
- عصبانیت و پرخاشگری و بی حوصلگی
- ریزش مو
- چاقی و تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو
- درد مفاصل
- زردی پوست صورت و چشم ها
- درد زیر قفسه سینه
با انواع کبد چرب آشنا شوید
این بیماری به دو شکل اصلی دیده میشود. علت ایجاد هر یک متفاوت بوده و عامل خطر با هم متفاوت است.
- کبد چرب الکلی (Alcoholic Fatty Liver Disease یا AFLD):
نوعی از بیماری که به علت مصرف بیش از حد الکل ایجاد میشود. نوشیدن زیاد الکل باعث تجمع چربی در کبد میشود. افرادی که الکل مصرف میکنند، باید مصرف آن را محدود کنند، تا به این بیماری مبتلا نشوند. در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا که مصرف الکل زیاد است، حدود ۵ درصد جمعیت دچار این بیماری هستند.
- کبد چرب الکلی (AFLD) دارای ۳ سطح پیشرونده است که عبارتند از:
- استئاتوز
- استئاتوهپاتیت الکلی (ASH)
- سیروز
- سرطان و نارسایی کبد
- کبد چرب غیرالکلی (Nonalcoholic Fatty Liver Disease یا NAFLD):
بیماری کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD یا بیماری استئاتوز کبد وضعیتی است که در آن چربی اضافی در کبد شما تجمع می یابد. این تجمع چربی ناشی از مصرف زیاد الکل نیست.
دو نوع NAFLD عبارتند از کبد چرب غیر الکلی یا NAFL و استئاتوهپاتیت غیر الکلی یا NASH. افراد به طور معمول یکی از این دو نوع نوع کبد چرب غیرالکلی را ایجاد می کنند، اگرچه گاهی اوقات افراد مبتلا به یک شکل بعداً با شکل دیگر کبد چرب غیرالکلی تشخیص داده می شوند.
NAFL یا Nonalcoholic Fatty Liver Disease :
NAFL شکلی از کبد چرب غیر الکلی است که در آن چربی در کبد وجود دارد اما التهاب یا آسیب کبدی کم است یا وجود ندارد. NAFL ممکن است باعث آسیب یا نارسایی کبدی نشود. با این حال، NAFL می تواند باعث درد ناشی از بزرگ شدن کبد شود.
NASH یا Nonalcoholic Steatohepatitis:
NASH شکلی از کبد چرب الکلی است که در آن علاوه بر چربی در کبد، التهاب کبد و آسیب کبدی دارید. التهاب و آسیب کبدی NASH می تواند باعث فیبروز یا اِسکار کبد شود. NASH ممکن است منجر به سیروز شود که در آن کبد زخمی شده و به طور دائم آسیب دیده است. سیروز کبدی می تواند در نهایت منجر به نارسایی و سرطان کبد شود.
کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دارای ۴ مرحله پیشرونده است که عبارتاند از:
- کبد چرب ساده (استئاتوز)
- استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH)
- فیبروز
- سیروز
- سرطان و نارسایی کبد
کبد چرب می تواند به فیبروز کبدی، سیروز یا سرطان کبد تبدیل شود. حدود۸۰ درصد افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، به طور متوسط ۱۰ سال بعد از ابتلا، بیماری شان به سمت فیبروز و سیروز کبدی و درنهایت سرطان کبد پیشروی می کند. نرخ پیشرفت فیبروز در NASH حدود 7 سال و در NAFLD حدود 14 سال تخمین زده میشود.
انواع گریدهای بیماری کبد چرب را بشناسید
این بیماری دارای ۳ مرحله است که از گرید ۱ تا ۳ طبقه بندی میشوند و می تواند طی ۳ مرحله پیشرفت کند:
- کبد چرب گرید ۱: در کبد چرب گرید ۱ حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن کبد شما چربی است. اگر بیماری از گرید ۱ پیشروی نکند، تقریبا بیضرر است. اما در صورتی که اقدامی برای درمان نکنید از آنجا که کبد چرب یک بیماری پیش رونده است تجمع چربی بیشتر شده و بیماری پیشرفت می کند.
- کبد چرب گرید ۲: در کبد چرب گرید ۲ حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد وزن کبد شما چربی است و علاوه بر چربی اضافی، التهاب نیز در کبد وجود دارد.
- کبد چرب گرید ۳: در کبد چرب گرید ۳ حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد وزن کبد شما چربی است. در این مرحله معمولاً التهاب در کبد باعث ایجاد زخم می شود و التهاب مداوم باعث ایجاد اِسکار در کبد میشود (فیبروز کبدی). در کبد چرب گرید ۳ بیش از نیمی از کبد شما کارایی خود را از دست داده و کبد به سختی می تواند وظایف خود را انجام دهد. بنابراین از آنجایی که خون وارد شده به کبد کامل تصفیه نمی شود و خون آلوده و بی کیفیت به بافت ها می رسد ممکن است عملکرد سایر اندام های بدن هم دچاراختلال شود.
سیروز کبدی:
سیروز کبدی به عنوان آخرین مرحله بیماری کبدی شناخته می شود و موقعیتی است که بافت نرمال کبد یا پارانشیم کبدی یک ضایعه مزمن غیرقابل برگشت را نشان می دهد. این ضایعات ناشی از نکروز سلولهای کبدی، کلاپس شبکه حمایتی رتیکولی و متعاقباً رسوب بافت همبند، تغییر شکل بستر عروقی و بازسازی ندولی پارانشیم باقی مانده کبد هستند. این روند پاتولوژیک یک مسیر نهایی شایع در انواع بسیاری از آسیب های کبدی مزمن میباشد. سیروز ممکن است با نارسایی کبدی، واریس عروق مری، آنسفالوپاتی کبدی، پرفشاری سیاهرگ باب کبدی، آسیت (آب آوردگی شکم) و التهاب باکتریال صفاق همراه باشد. سیروز یک بیماری بالقوه تهدید کننده زندگی است که میتواند باعث نارسایی کبدی شود و معمولاً غیرقابل برگشت است. به همین دلیل بسیار مهم است که از پیشرفت کبد چرب و رسیدن به مرحله سیروز کبدی جلوگیری کنید.
این یک پست مفید برای یافتن پیوندهای شکسته در وب سایت است ، در مورد پیوندهایی که به سمت بیرون شکسته شده اند چیست؟ من می توانم از یک وب سرویس رایگان استفاده کنم اما نمی دانم که آیا این امکان پذیر است. سایت عالی ، کاربری آسان برای استفاده راحت است.
ابزار عالی! من از یک افزونه تغییر مسیر استفاده می کنم تا تمام 404 من به صفحه اصلی من ارسال شود اما فکر می کنم بعضی اوقات کم می شود. من می توانم از یک وب سرویس رایگان استفاده کنم اما نمی دانم که آیا این امکان پذیر است.